Kunstkring Jan De Cooman

Inhuldiging standbeeld Jan De Cooman op TV Oost

E-mail Afdrukken PDF


 

Reuzengilde Geraardsbergen

E-mail Afdrukken PDF

Medaille Reuzengilde GeraardsbergenOp zondag 17 april opende Geraardsbergen het toeristisch seizoen 2016 met enkele mooie acties.

De Reuzengilde vervulde hier een belangrijke rol in. Onder andere de selectie van de dragers werd op folkloristische wijze nieuw leven ingeblazen.

Voor deze gelegenheid heeft de Gilde een embleem, een medaille ontworpen. Voor het ontwerp is met onze toestemming een afbeelding gebruikt uit een lino van Jan De Cooman (oude kermisaffiche). 

Beide verenigingen zijn fier op het gebruik van deze tekening. De Gilde noemde het bovendien ‘liefde op het eerste gezicht’ voor onze reuzenfamilie Goliath, Gerarda en Kinneke Baba. Voor onze Kunstkring is dit een duidelijk teken van de verbondenheid tussen Geraardsbergen en de kunstenaar Jan De Cooman.

Kermisaffiche van Jan De Cooman

Als blijk van dank ontving onze vzw bovendien een exemplaar van deze medaille, deze zal met zorg in het archief bewaard worden.

 

Introductie

E-mail Afdrukken PDF

Welkom op de website over de Vlaamse kunstschilder en etser JAN DE COOMAN. Dit is een van de activiteiten van de Kunstkring Jan De Cooman vzw. die tot doel heeft:

  • het opsporen van alle kunstwerken van Jan De Cooman, foto's ervan maken en documentatie hierover catalogeren.
  • het opsporen en repertoriëren van voorwerpen, foto's, filmmateriaal, aantekeningen, briefwisseling en publicaties van/over Jan De Cooman
  • het registreren van getuigenissen rond het leven van Jan De Cooman
  • het openbaar bekend maken van zijn œuvre
  • stamboomonderzoek naar de herkomst

 

 

DVD "Jan Leeft !" is uit

E-mail Afdrukken PDF

cover DVDNa de succesvolle opvoeringen van 'Jan Leeft' is aangekondigd dat wij een DVD uitbrengen met de gehele voorstelling. Bedoeling was om die in mei 2011 klaar te hebben. Enkele technische tegenslagen en onverwachte evenementen hebben voor heel wat vertraging gezorgd, maar nu is de DVD eindelijk uit de pers gerold.

Onze excuses aan de mensen die geduldig wachtten op de DVD.

De totale speelduur van deze DVD is 1u45min.

Verkoopprijs is 10 euro, te bestellen via deze site of bij de voorzitter Hugo De Cooman en af te halen of op te sturen mits verzendingskosten.

 

Interview in weekblad De Beiaard

E-mail Afdrukken PDF

Op 31 mei 2013 verscheen een interview met Hugo De Cooman en Paul de Pessemier 's Gravendries in het streekblad De Beiaard (editie Geraardsbergen).

Het volledige artikel kan u hier lezen (of via de website www.yesterdaytoday.be -> alle reportages).

De nieuwe biografie kan nog besteld worden via deze site. Zie hier.

 
Pagina 1 van 2

Aantal bezoekers

We hebben 376 gasten online

Willekeurige afbeelding

U1090.jpg

Galerij