Onthaal Nieuws tentoonstelling Open Monumenten Dag

tentoonstelling Open Monumenten Dag

E-mail Afdrukken PDF

In de  gerestaureerde Dierkosttoren te Geraardsbergen stellen wij op zondag 12 september 2010 doorlopend van 10 tot 18uur op de bovenverdieping etsen van kunstschilder – etser Jan De Cooman (°1983- +1949) tentoon.

Het betreft de complete reeks van de  Geraardsbergse stadsgezichten uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Je kan er zelf vaststellen dat het contrast met de moderne stad  vrij groot is door  de bijhorende fotoreeks over dezelfde locaties te vergelijken. De plaatselijke fotoclub realiseerde deze beelden  in 1999 ter gelegenheid van de ‘Retrospectieve tentoonstelling Jan De Cooman’,  50 jaar na zijn overlijden.  Ter plaatse  vind je eveneens een gratis brochure met kaartje waarop deze locaties zijn aangeduid zodat je eventueel zelf in het stadscentrum op loopafstand van de tentoonstelling  de vergelijking met vandaag kan maken.  

Op de benedenverdieping kan je even verpozen bij een  multimediapresentatie die in een tiental minuten een kort overzicht van het oeuvre van Jan De Cooman geeft. Deze veelzijdige kunstenaar heeft heel wat meer in zijn mars dan alleen maar het maken van etsen. Dat ontdek je hier zeker.

 

Deze tentoonstelling verloopt in samenwerking met  en met de steun van het Geraardsbergse Stadsbestuur en de dienst Cultuur.

Inlichtingen bij de voorzitter Hugo De Cooman Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0478/886995.