Heim Meldungen

Meldungen

Deze website verhuist

E-Mail Drucken PDF
Es gibt keine Übersetzung.

De firma die onze website host (one.com) heeft laten weten dat PHP 5.6 vanaf 3-december-2018 niet meer beschikbaar zal zijn. Onze website draait op een versie van Joomla die dit absoluut nodig heeft. Daarom zijn we bezig om deze site te verhuizen naar WordPress. De nieuwe site (in aanbouw) is reeds beschikbaar.

Zuletzt aktualisiert am Mittwoch, den 14. November 2018 um 12:30 Uhr
 

Standbeeld Jan De Cooman in Zandbergen: het beeld is gegoten

E-Mail Drucken PDF
Es gibt keine Übersetzung.

Nieuwsflash juni-2016:

onafgewerkt bronzen beeldHet ruwe bronzen beeld is gegoten en dient nu nog afgewerkt te worden. Het beeld zelf is momenteel in zijn afwerkingsfase, het aanbrengen van de patine zoals dat heet. De plaatsing van de sokkel is voorzien tegen het bouwverlof. Vanaf dan zal dus enige bouwactiviteit te beleven zijn op het Zandbergenplein, in afwachting van de komst van het beeld zelf. We kunnen ook al verklappen dat het beeld op een sokkel in blauwe hardsteen wordt geplaatst en met een beplanting rondom wordt afgewerkt. 

Deze activiteit komt op de affiche van kermis Zandbergen en start op zaterdag 10 september om 17 uur.

Plaats van het gebeuren: naast ‘Charlie’, rechtover het café van ‘Amedée’ en dus aan de overkant van de kerk.

Onze dank gaat uit naar de stad Geraardsbergen, de dorpsraad en de steunende bedrijven, zonder dewelke dit niet mogelijk zou zijn geweest.

Zuletzt aktualisiert am Sonntag, den 04. September 2016 um 16:47 Uhr
 

Reuzengilde Geraardsbergen

E-Mail Drucken PDF
Es gibt keine Übersetzung.

Medaille Reuzengilde GeraardsbergenOp zondag 17 april opende Geraardsbergen het toeristisch seizoen 2016 met enkele mooie acties.

De Reuzengilde vervulde hier een belangrijke rol in. Onder andere de selectie van de dragers werd op folkloristische wijze nieuw leven ingeblazen.

Voor deze gelegenheid heeft de Gilde een embleem, een medaille ontworpen. Voor het ontwerp is met onze toestemming een afbeelding gebruikt uit een lino van Jan De Cooman (oude kermisaffiche). 

Beide verenigingen zijn fier op het gebruik van deze tekening. De Gilde noemde het bovendien ‘liefde op het eerste gezicht’ voor onze reuzenfamilie Goliath, Gerarda en Kinneke Baba. Voor onze Kunstkring is dit een duidelijk teken van de verbondenheid tussen Geraardsbergen en de kunstenaar Jan De Cooman.

Kermisaffiche van Jan De Cooman

Als blijk van dank ontving onze vzw bovendien een exemplaar van deze medaille, deze zal met zorg in het archief bewaard worden.

Zuletzt aktualisiert am Sonntag, den 01. Mai 2016 um 22:11 Uhr
 

Standbeeld Jan De Cooman in Zandbergen: ontwerp klaar

E-Mail Drucken PDF
Es gibt keine Übersetzung.

Afdruk van het standbeeld

Vanaf nu wordt het echt menens!

Katarina De Cooman is klaar met het boetseren, sculpteren en afwerken van het kleimodel op ware grootte van wat het uiteindelijke bronzen beeld van Jan De Cooman moet worden. De bronsgieter kan bijgevolg sneller dan voorzien zijn werkzaamheden plannen en de technische uitvoering van de gietmallen verwezenlijken. 

Dit is nu echt een internationaal project: De bronsgieter, Hans Steylaert uit het Nederlandse  Waardenburg zorgt voor de realisatie van het beeld.  Hij zakte daarvoor af naar Frankrijk in de Provence waar de kunstenares Katarina De Cooman het beeld ontwierp. Hier maakt hij momenteel een afdruk van de sculptuur om nadien in zijn atelier  een ‘verloren gietvorm’ en het eigenlijke bronzen beeld te kunnen produceren.

De werkzaamheden vorderen dus goed.

Wij hopen op heel wat belangstelling tijdens de onthulling op het dorpsplein te Zandbergen op 10 september.Zuletzt aktualisiert am Sonntag, den 04. September 2016 um 16:49 Uhr
 

Interview in weekblad De Beiaard

E-Mail Drucken PDF
Es gibt keine Übersetzung.

Op 31 mei 2013 verscheen een interview met Hugo De Cooman en Paul de Pessemier 's Gravendries in het streekblad De Beiaard (editie Geraardsbergen).

Het volledige artikel kan u hier lezen (of via de website www.yesterdaytoday.be -> alle reportages).

De nieuwe biografie kan nog besteld worden via deze site. Zie hier.

Zuletzt aktualisiert am Donnerstag, den 06. Juni 2013 um 11:56 Uhr
 


Seite 1 von 4