Home News

News

Deze website verhuist

E-mail Print PDF
There are no translations available.

De firma die onze website host (one.com) heeft laten weten dat PHP 5.6 vanaf 3-december-2018 niet meer beschikbaar zal zijn. Onze website draait op een versie van Joomla die dit absoluut nodig heeft. Daarom zijn we bezig om deze site te verhuizen naar WordPress. De nieuwe site (in aanbouw) is reeds beschikbaar.

Last Updated on Wednesday, 14 November 2018 12:30
 

Standbeeld Jan De Cooman in Zandbergen: het beeld is gegoten

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Nieuwsflash juni-2016:

onafgewerkt bronzen beeldHet ruwe bronzen beeld is gegoten en dient nu nog afgewerkt te worden. Het beeld zelf is momenteel in zijn afwerkingsfase, het aanbrengen van de patine zoals dat heet. De plaatsing van de sokkel is voorzien tegen het bouwverlof. Vanaf dan zal dus enige bouwactiviteit te beleven zijn op het Zandbergenplein, in afwachting van de komst van het beeld zelf. We kunnen ook al verklappen dat het beeld op een sokkel in blauwe hardsteen wordt geplaatst en met een beplanting rondom wordt afgewerkt. 

Deze activiteit komt op de affiche van kermis Zandbergen en start op zaterdag 10 september om 17 uur.

Plaats van het gebeuren: naast ‘Charlie’, rechtover het café van ‘Amedée’ en dus aan de overkant van de kerk.

Onze dank gaat uit naar de stad Geraardsbergen, de dorpsraad en de steunende bedrijven, zonder dewelke dit niet mogelijk zou zijn geweest.

Last Updated on Sunday, 04 September 2016 16:47
 

Reuzengilde Geraardsbergen

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Medaille Reuzengilde GeraardsbergenOp zondag 17 april opende Geraardsbergen het toeristisch seizoen 2016 met enkele mooie acties.

De Reuzengilde vervulde hier een belangrijke rol in. Onder andere de selectie van de dragers werd op folkloristische wijze nieuw leven ingeblazen.

Voor deze gelegenheid heeft de Gilde een embleem, een medaille ontworpen. Voor het ontwerp is met onze toestemming een afbeelding gebruikt uit een lino van Jan De Cooman (oude kermisaffiche). 

Beide verenigingen zijn fier op het gebruik van deze tekening. De Gilde noemde het bovendien ‘liefde op het eerste gezicht’ voor onze reuzenfamilie Goliath, Gerarda en Kinneke Baba. Voor onze Kunstkring is dit een duidelijk teken van de verbondenheid tussen Geraardsbergen en de kunstenaar Jan De Cooman.

Kermisaffiche van Jan De Cooman

Als blijk van dank ontving onze vzw bovendien een exemplaar van deze medaille, deze zal met zorg in het archief bewaard worden.

Last Updated on Sunday, 01 May 2016 22:11
 

Statue of Jan De Cooman in Zandbergen: design ready

E-mail Print PDF

Afdruk van het standbeeld

From now on it is getting serious!

Katharina De Cooman has finished modeling and sculpting and has finalised the clay model in actual size of what should become the bronze statue of Jan De Cooman. The founder can therefore start faster than originally planned and generate the technical implementation of the moulds.

This is truly an international project: bronze founder, Hans Steyl Aert from the Dutch Waardenburg ensures the realization of the statue. He traveled to France in Provence where the artist Katarina De Cooman designed the statue. There he is currently making a copy of the sculpture. Afterwards in his studio he will  produce a "lost mould" and the actual bronze statue.

So, the work is progressing well.

We hope for a lot of attention during the unveiling at the town square of Zandbergen on September 10.Last Updated on Sunday, 04 September 2016 16:49
 

Interview in weekblad De Beiaard

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Op 31 mei 2013 verscheen een interview met Hugo De Cooman en Paul de Pessemier 's Gravendries in het streekblad De Beiaard (editie Geraardsbergen).

Het volledige artikel kan u hier lezen (of via de website www.yesterdaytoday.be -> alle reportages).

De nieuwe biografie kan nog besteld worden via deze site. Zie hier.

Last Updated on Thursday, 06 June 2013 11:56
 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  Next 
  •  End 
  • »


Page 1 of 4